Tuleeko jo ensi kesäksi vesibussi Pyhäjärvelle? Katso artikkelit alta ja osallistu keskusteluun!

Tuleeko jo ensi kesäksi vesibussi Pyhäjärvelle? Katso artikkelit alta ja osallistu keskusteluun!

Aika hienoa kehitystä näköpiirissä liittyen kaavailtuun vesibussiliikennöintiin Tampereen Pyhäjärvellä sekä Näsijärvellä, ja alkuperäisen uutisen voi lukea kokonaisuudessaan sivustolla yle.fi tai aamulehti.fi.

Valitusta operoijasta ja toteutustavasta riippumatta kyseessä on miljoonainvestointi, joka lisää Tampereen asukkaiden ja matkailijoiden viihtyvyyttä. 

Oma liikenteemme on ollut tilauspohjaista tai tyyliä hop-on, ja pienimuotoinen toimintamme ei mahdollista reittiliikennettä lupien, liikennöintimäärän, kaluston tai henkilöstön puolesta.

Alkukesästä ja toimintaamme aloitellessa meillä oli käsitys, että päivittäinen kierros lähilaitureilla toimisi myös siten, että matkaan mukaan saadaan myös yksittäisiä matkustajia. Kysyntä tälle vaihtoehdolle oli kuitenkin vähäistä, ja näin loppukesästä voikin jo sanoa, että meidän palvelumme sopii parhaiten satunnaisten kohteiden välisiin matkoihin, sekä erimittaisiin kierroksiin järvellä omalla porukalla. Tämän lisäksi erinäiset juhlatilaisuuksiin liittyvät matkat sekä pidemmät matkat valittuihin kohteisiin (esim. Laukon kartano) toimivat hyvin.

Uskoaksemme tilanne on aivan toinen vesibussin tapauksessa, jossa säännöllinen reittiliikenne sekä joukkoliikenteen hinnoittelu tekee vaihtoehdosta kiinnostavan asiakkaille. Itse emme nähneet kannattavaksi ajaa vastaavaa reittiä ilman tilauksia, ja tilauksien kannalta yksi kierros päivässä ei tainnut riittää mihinkään.

Odotamme mielenkiinnolla miten tämä vesibussihanke edistyy ja toki huomioimme nämä tulevat reitit omassa palvelussamme välttäen päällekkäisyyksiä.

Alustavasti kesän 2023 matkamme olisivat enemmänkin risteilytyyppisiä kierroksia järvellä sisältäen valinnaista ohjelmaa, sekä muihin tapahtumiin yhdistettyjä matkoja eri kohteiden välillä. Kehitämme myös verkkosivustoamme palvelemaan näitä vaihtoehtoja, jotta varaukset näihin onnistuisivat nykyistä helpommin.

Olemme myös kiitollisia kaikista tarjolla olevista Tampereen kaupungin ylläpitämistä laitureista matkustajien noutamista ja saapumista varten, ja tulemme jatkossakin viettämään aikaa Laukontorin ristelyliikenteen noutopaikalla (erityisesti tapahtumapäivien yhteydessä).

Oma veneemme on mahdollistanut myös yksityislaitureiden käytön, ja Pispalan uittotunneliltakin ovat asiakkaat nousseet matkaan. Tulevia vesibussireittejäkin ajatellen olisi vielä hienoa, mikäli Pirkkalan Pere saisi yhden yleisen laiturin asiakkaiden käyttöön.

Comments